fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Vredestein Traxion-banden voor trekkers tot 200 pk

Met de aanvulling van 15 nieuwe bandenmaten bestaat de Vredestein Traxion 70-bandenserie in totaal uit 25 banden. - Foto: Vredestein

Apollo Tyres presenteert nieuwe Vredestein Traxion-banden in de 70-serie. Deze banden worden geleverd in 15 maten en zijn geschikt voor trekkers van 70 tot 200 pk (51 kW tot 147 kW).

De Traxion 70-bandenserie is de opvolger van de Traxion+. Met de aanvulling van 15 nieuwe maten bestaat de 70-serie in totaal uit 25 banden. De grootste Traxion 70-band is de 620/70 R42.

Slijtvaste band met extra tractie

De Traxion 70 heeft relatief gekromde nokken en in het midden van het loopvlak een groot contactvlak. Volgens Apollo Tyres (moederbedrijf van Vredestein) zorgt dit voor een slijtvaste band.

De gekromde nokken staan aan de zijkanten bijna dwars op de rijrichting. Dit zorgt volgens de fabrikant voor extra tractie. Omdat de afstand tussen de nokken vanuit het midden naar de zijkanten toeneemt, wordt het zelfreinigend vermogen verhoogt.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Beheer
WP Admin