Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Vredestein Traxion-banden voor trekkers tot 200 pk

Met de aanvulling van 15 nieuwe bandenmaten bestaat de Vredestein Traxion 70-bandenserie in totaal uit 25 banden. - Foto: Vredestein

Apollo Tyres presenteert nieuwe Vredestein Traxion-banden in de 70-serie. Deze banden worden geleverd in 15 maten en zijn geschikt voor trekkers van 70 tot 200 pk (51 kW tot 147 kW).

De Traxion 70-bandenserie is de opvolger van de Traxion+. Met de aanvulling van 15 nieuwe maten bestaat de 70-serie in totaal uit 25 banden. De grootste Traxion 70-band is de 620/70 R42.

Slijtvaste band met extra tractie

De Traxion 70 heeft relatief gekromde nokken en in het midden van het loopvlak een groot contactvlak. Volgens Apollo Tyres (moederbedrijf van Vredestein) zorgt dit voor een slijtvaste band.

De gekromde nokken staan aan de zijkanten bijna dwars op de rijrichting. Dit zorgt volgens de fabrikant voor extra tractie. Omdat de afstand tussen de nokken vanuit het midden naar de zijkanten toeneemt, wordt het zelfreinigend vermogen verhoogt.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerfabrikant Steyr levert luchtdrukwisselsysteem af fabriek

Steyr gaat trekkers van de Profi-serie (vanaf 116 pk) tot aan de Terrus-serie (tot 313 pk) uitrusten met een luchtdrukwisselsysteem.
Afbeelding artikel

Deens onderzoek: 2% meer mais met VF-banden onder mesttank

Dit is het effect van Alliance VF-banden onder een drieasser mesttank: 2% meer mais per hectare, 4,4% minder slip en 50...
Afbeelding artikel

In no time band oppompen en aflaten met luchtdrukwisselsysteem van AgriBrink

AgriBrink-luchtdrukwisselsysteem kan met hoge snelheid een band oppompen of aflaten. Hoe werkt het?
Beheer
WP Admin