Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere werkt samen met fabrikant van dubbele kleinpakpers

Amerikaanse machinebouwer Grady bouwt balenpersen die in één keer twee kleine balen maken. Foto: Grady Twin Pak.

John Deere start een samenwerking met de Amerikaanse machinebouwer Grady uit Farmington, New Mexico. Grady werkt aan een balenpers die in één keer twee kleine pakken perst.

Volgens Amerikaanse nieuwssites staat in de overeenkomst dat John Deere-dealers het exclusieve recht hebben om de Twin Pak-balenpersen te verkopen. Onderdeel van de samenwerking is dat een select aantal John Deere-dealers vanaf 2023 begint met de distributie van het merk. Er zijn plannen om die distributie uit te breiden naarmate de capaciteit toeneemt. In 2022 werken John Deere en Twin Pak samen om John Deere-onderdelen in de Twin Pak-pers te integreren.

Een perskamer met mes

Machinebouwer Grady bouwt de Twin Pak-balenpersen met het idee dat gebruikers met een trekker en chauffeur een grotere capaciteit halen dan met een standaard kleine pakkenpers. Volgens Grady vervangt één Twin Pak-pers met drie knopers qua capaciteit drie standaard kleine pakkenpersen. De balenpers heeft een grote perskamer met een mes in het midden – de plunjer perst dus enerzijds de baal en knipt die tegelijkertijd in tweeën.
Naast balenpersen, bouwt Grady zogenoemde Press Trailers. Deze worden gebruikt om vrachtwagens te laden met balen.

In de video (Engels) krijg je meer uitleg over de Twin Pak-balenpers.  

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger Impress 3160 VC Pro heeft hogere persdruk en snijdt korter

Pöttinger geeft de Impress-balenpersen een update. De kleurstelling verandert, er is een nieuwe bindeenheid met foliebinding en een hogere persdruk.
Afbeelding artikel

Claas Quadrant 5300 FC: krachtige pers, ook voor kort stro

TREKKER bekeek de Quadrant 5300 FC nauwkeurig. Dan zie je dat de vernieuwde grootpakpers van Claas is uitgerust met een hydraulische...
Afbeelding artikel

Video | Claas Quadrant 5300 FC-grootpakpers in actie

Vanaf 2023 kun je kiezen voor de Claas Quadrant FC (Fine Cut) 5200- en 5300-grootpakpers met hydraulische aandrijving van de pick-up...
Beheer
WP Admin