fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere werkt samen met fabrikant van dubbele kleinpakpers

Amerikaanse machinebouwer Grady bouwt balenpersen die in één keer twee kleine balen maken. Foto: Grady Twin Pak.

John Deere start een samenwerking met de Amerikaanse machinebouwer Grady uit Farmington, New Mexico. Grady werkt aan een balenpers die in één keer twee kleine pakken perst.

Volgens Amerikaanse nieuwssites staat in de overeenkomst dat John Deere-dealers het exclusieve recht hebben om de Twin Pak-balenpersen te verkopen. Onderdeel van de samenwerking is dat een select aantal John Deere-dealers vanaf 2023 begint met de distributie van het merk. Er zijn plannen om die distributie uit te breiden naarmate de capaciteit toeneemt. In 2022 werken John Deere en Twin Pak samen om John Deere-onderdelen in de Twin Pak-pers te integreren.

Een perskamer met mes

Machinebouwer Grady bouwt de Twin Pak-balenpersen met het idee dat gebruikers met een trekker en chauffeur een grotere capaciteit halen dan met een standaard kleine pakkenpers. Volgens Grady vervangt één Twin Pak-pers met drie knopers qua capaciteit drie standaard kleine pakkenpersen. De balenpers heeft een grote perskamer met een mes in het midden – de plunjer perst dus enerzijds de baal en knipt die tegelijkertijd in tweeën.
Naast balenpersen, bouwt Grady zogenoemde Press Trailers. Deze worden gebruikt om vrachtwagens te laden met balen.

Auteur: Bob Karsten

In de video (Engels) krijg je meer uitleg over de Twin Pak-balenpers.  

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Beheer
WP Admin