Terug naar nieuwsoverzicht

Pladdet-kuilvoerhapper met grote haphoogte en kleine hapdiepte

Pladdet-kuilhappers kenmerken zich door de grote haphoogte en kleine hapdiepte. Dit zorgt voor een kort snijvlak. - Foto: Pladdet

Pladdet lanceert een nieuw aanbouwdeel voor shovels, verreikers en voorladers; de kuilvoerhapper. Kenmerkend aan de kuilvoerhapper is dat deze een grote haphoogte heeft en een kleine hapdiepte.

De nieuwe kuilvoerhappers van Pladdet zijn in de eigen fabriek in het Zeeuws-Vlaamse Biervliet ontworpen en gebouwd in samenwerking met een klant. De happer heeft slijtvaste Hardox-messen die scherp gefreesd zijn, zodat ze makkelijk in het voer snijden. De Hardox-voormessen zijn uitwisselbaar.

Volgens de fabrikant kenmerken Pladdet-kuilvoerhappers zich door de grote haphoogte en kleine hapdiepte. Dit zorgt voor een kort snijvlak. Een voordeel hiervan is dat de kuilwand regelmatig ververst wordt. Nog een voordeel is dat de happer niet ver in de kuil gedrukt hoeft te worden.

Makkelijk en geleidelijk lossen

Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. De dichte bak zorgt ervoor dat er minder voer verloren gaat en de fijnere bijproducten ook worden opgeschept. Met een tandenbodem is het eenvoudiger om de happer in de kuil te drukken. Het korte ondermes van de bak zorgt volgens Pladdet dat de bak niet ver gekiept hoeft te worden voor het lossen. Ook zorgt het korte ondermes voor gelijkmatig lossen. Dat komt de belasting van de mengwagen ten goede, aldus de fabrikant.

De dubbelwerkende cilinders zijn in de bak verwerkt. Zo kan de machine kort langs de silowand happen. De kuilvoerhapper is gemaakt van staal S355 en de Hardox-messen van HB500-kwaliteit.

Tekst gaat verder onder de foto

Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. - Foto: Pladdet

Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. – Foto: Pladdet

Twee uitvoeringen

Pladdet levert twee uitvoeringen. Het kleine model KV100 heeft een breedte van 2 tot 2,5 meter en een inhoud van 1.300 tot 1.640 liter. Het grote model KV230 heeft een breedte van 3 meter met een inhoud van 6.740 liter. De KV100 is verkrijgbaar vanaf € 8.000.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische voermengwagen Marmix E-Mix in 2023 op de markt

Importeur Abemec heeft samen met machinefabrikant Marmix de elektrisch aangedreven voermengwagen E-Mix ontwikkeld.
Afbeelding artikel

Zelfrijdende Tatoma Gigamix-voermengwagen met 510 pk

De Spaanse machinefabrikant Tatoma Group levert naar eigen zeggen 's werelds sterkste zelfrijdende voermengwagen: de Tatoma Gigamix.
Afbeelding artikel

Eima 2022: 36-kuubs voermengwagen van machinefabrikant Faresin

Faresin heeft een zelfrijdende voermengwagen van 36 kuub ontwikkeld met drie verticale vijzels.
Beheer
WP Admin