Terug naar nieuwsoverzicht

Noord-Hollands project ontwikkelt plantspecifieke spuitmachine

Loonwerker Pim Sturm uit Wieringerwerf (N.-H.) staat bij zijn Agrifac-veldspuit inmiddels met het BBLeap-camerasysteem. Hij wil met behulp van sensoren en realtimecamera's plaatsspecifiek bemesten en spuiten. - Foto: NPPL

Platform Smartfarming Noord-Holland Noord start een project voor realtime plantspecifiek spuiten. De projectgroep focust eerst op uien en tulpen.

Onder meer Vertify, BBLeap, 3H3S (bodemsensorproducent Eddie Loonstra) en CAV Agrotheek gaan de nieuwe plantspecifieke spuitmachine optuigen. De proeven zijn bij NPPL-deelnemers loonwerker en akkerbouwer Pim Sturm in Wieringerwerf en bloembollenteler Stef Ruiter in Andijk.

Agrifac-veldspuit uitgerust met BBLeap-camerasysteem

Loonwerker Sturm heeft zijn vijf jaar oude Agrifac-veldspuit inmiddels laten ombouwen met het BBLeap-camerasysteem. Hij legt uit dat op basis van een bodemkaart 10 hectare uien variabel wordt gezaaid. Ook de dosering bij onkruidbestrijding wordt afgestemd op de samenstelling van de bodem.

In eerste instantie bestrijdt hij op basis van de bodemkaart plaatsspecifiek meeldauw. Gedurende de groei wordt dit herhaald. Indien mogelijk wordt de aansturing overgepakt door met de nieuwe realtime camera-aangestuurde spuitmachine te reageren op biomassawaarden.

Auteur: Geert Hekkert

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Agrifac presenteert zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard

TREKKER maakt een proefrit met de zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard van spuitenfabrikant Agrifac.
Afbeelding artikel

CNH Industrial neemt Griekse gewassensorspecialist Augmenta over

CNH Industrial neemt de Griekse gewassensorspecialist Augmenta over. De start-up ontwikkelt camera's voor veldspuiten en kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Kubota investeert in precisielandbouw wijn- en fruitteelt

Kubota investeert in Chouette, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in precisielandbouw voor wijn- en boomgaarden. Het in 2015 opgerichte Chouette...
Beheer
WP Admin