Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Kaweco-shovel met Stage 5-motor en grotere wielbasis

Shovel van Kaweco. De nieuwe shovel krijgt de aanduiding KW 25-27. - Foto: Kaweco

Na de overname van de Quappen-shovel in 2019 komt Kaweco met een nieuwe shovel van eigen ontwerp. Een Stage 5-motor en grotere wielbasis zijn verschillen met de 2,5 tons voorganger.

De nieuwe shovel krijgt de aanduiding KW 25-27. Dat staat voor een eigen gewicht van 2.500 kilo en een motorvermogen van 27 kW. Dat vermogen komt uit een Yanmar-motor met een diesel particle filter. Comfort-inching is optie; met een vast toerental fungeert het gaspedaal dan als rijpedaal. Cruise control is eveneens optie. Ook een kleinere, mechanische aangestuurde motor met een vermogen van 19 kW is leverbaar (KW-25-19).

Grotere kiplast en hefvermogen

De wielbasis is tegenover de 2,5 tons voorganger vergroot naar 1.575 mm. Zo is de stabiliteit toegenomen, waardoor de kiplast is vergroot evenals het hefvermogen. Het hefvermogen van de KW25-27 is 2.295 kilo en de kiplast 3.060 kilo. De hydrauliekpomp levert 51 l/min.

De KW 25-27 heeft standaard cabinevering. Deze is op vier plekken onder de cabine gemonteerd en aan de achterzijde in agressiviteit aan te passen. Een open cabine is standaard. Een klapbaar cabinedak (voor lage stallen) is optie, maar ook een dichte cabine is leverbaar. Voor onderhoud kan de cabine opzij kantelen.

Meerdere modellen

Kaweco meldt op korte termijn met een tele- en infravariant van de 2,5 tons shovels op de markt te komen. Ook zullen grotere en kleinere modellen volgen. Kaweco werkt tevens aan de elektrificering van de shovels.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Weidemann bouwt Fase V-motor in Hoftrac

De Duitse producent Weidemann legt voortaan een andere motor in de bekende Hoftrac 1380-wiellader.
Afbeelding artikel

Claas Torion: van vier naar zes cilinders

De middelgrote Torion-wielladers van Claas gaan naar emissiefase IV en krijgen nieuwe motortechniek aan boord. Claas noemt het de middelgrote modellen...
Afbeelding artikel

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op de Agri Show in Polen.
Beheer
WP Admin