Terug naar nieuwsoverzicht

310.000 trekkers geregistreerd op kenteken

Uit de data van de RDW blijkt dat de top 5 van geregistreerde trekkers in Nederland bestaat uit bekende merken als John Deere en Fendt. - Foto: Hans Prinsen

Sinds de kentekenregistratie is ingevoerd, zijn inmiddels 310.000 trekkers geregistreerd van 1.000 verschillende trekkermerken.

De top 5 geregistreerde trekkers in Nederland bestaat uit de bekende merken John Deere, Fendt, Massey Ferguson, New Holland en Ford.

In totaal zijn al 625.000 landbouwvoertuigen geregistreerd. Dat zijn er ruim 75.000 meer dan de verwachte 550.000 stuks.

Er zijn 310.000 land- of bosbouwtrekkers, 205.000 aanhangers, 110.000 motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) aangemeld en 690 mobiele machines (MM). Met de invoering van de Wet Registratie-, kentekenplaat- en apk-plicht (land)bouwvoertuigen vervalt de voertuigcategorie MMBS. Machines gebouwd na 1 januari 2021 worden geregistreerd in de categorie MM. Hiermee komt er ook een eind aan het ombouwen van voertuigen naar een MMBS.

RDW en ministerie tevreden over kentekenregistratie

RDW en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kijken tevreden terug op het conversiejaar. In deze periode konden eigenaren van landbouwvoertuigen van 1 januari 2021 tot en met 1 januari 2022 hun machines voor een gereduceerd tarief laten registreren zonder keuring of schouwing door de RDW. De RDW geeft aan nog bezig te zijn met het verwerken van de laatste aanvragen die gedaan zijn in het conversiejaar.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geef kenteken van geregistreerd voertuig door aan verzekeraar

Meld je geregistreerde voertuig aan bij je verzekeraar. Dan volgt een koppeling in het centraal verzekeringsregister.
Afbeelding artikel

1 juli 2022: registratie landbouwvoertuig en kenteken verplicht

Kentekenplicht geldt vanaf 1 juli 2022 voor alle geregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg, op een enkele uitzondering na.
Afbeelding artikel

Dit zijn de marktaandelen van 310.000 geregistreerde trekkers

Welke trekkertypes zie je het meeste in Nederland? En hoeveel oldtimers zijn geregistreerd op kenteken? TREKKER dook in de berg data...
Beheer
WP Admin