Terug naar nieuwsoverzicht

310.000 trekkers geregistreerd op kenteken

Uit de data van de RDW blijkt dat de top 5 van geregistreerde trekkers in Nederland bestaat uit bekende merken als John Deere en Fendt. - Foto: Hans Prinsen

Sinds de kentekenregistratie is ingevoerd, zijn inmiddels 310.000 trekkers geregistreerd van 1.000 verschillende trekkermerken.

De top 5 geregistreerde trekkers in Nederland bestaat uit de bekende merken John Deere, Fendt, Massey Ferguson, New Holland en Ford.

In totaal zijn al 625.000 landbouwvoertuigen geregistreerd. Dat zijn er ruim 75.000 meer dan de verwachte 550.000 stuks.

Er zijn 310.000 land- of bosbouwtrekkers, 205.000 aanhangers, 110.000 motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) aangemeld en 690 mobiele machines (MM). Met de invoering van de Wet Registratie-, kentekenplaat- en apk-plicht (land)bouwvoertuigen vervalt de voertuigcategorie MMBS. Machines gebouwd na 1 januari 2021 worden geregistreerd in de categorie MM. Hiermee komt er ook een eind aan het ombouwen van voertuigen naar een MMBS.

RDW en ministerie tevreden over kentekenregistratie

RDW en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kijken tevreden terug op het conversiejaar. In deze periode konden eigenaren van landbouwvoertuigen van 1 januari 2021 tot en met 1 januari 2022 hun machines voor een gereduceerd tarief laten registreren zonder keuring of schouwing door de RDW. De RDW geeft aan nog bezig te zijn met het verwerken van de laatste aanvragen die gedaan zijn in het conversiejaar.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RDW: aanvragen kenteken zelfbouwvoertuigen bijna verwerkt

RDW verwerkt de laatste aanvragen voor een kentekenregistratie van zelfbouwvoertuigen.
Afbeelding artikel

Kentekenregistratie overtreft verwachtingen

Hoe zijn de gekentekende voertuigen eigenlijk samengesteld? TREKKER zocht het uit.
Afbeelding artikel

Kentekenaanvragen begin december nu verwerkt

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie-aanvragen die eind 2021 zijn gedaan. De instantie...
Beheer
WP Admin