Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-motor voor de Zetor Proxima

De Proxima, een van de best verkochte modellen van Zetor, krijgt later dit jaar een Fase V Deutz-motor.

Zetor toont deze week op de Agrotech-beurs in het Poolse Kielce de Zetor Proxima met een nieuwe viercilinder Deutz-motor.

De Deutz voorziet vanaf het eind van dit jaar de Proxima’s van (afhankelijk van het model) 97 tot 125 paardekrachten en voldoet aan de Fase V-emissienormen. De motor werkt met SCR-technologie, een katalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). Je moet dus ook AdBlue tanken. Tot nog toe monteerde Zetor motoren van eigen fabricaat.

Best verkocht

De Proxima kwam in 2004 op de markt. Daar zijn er inmiddels zo’n 36.000 van gemaakt. Dat maakt de Proxima tot een van Zetors best verkochte trekkers.

Voorjaar 2020 maakte TREKKER een proefrit met de vernieuwde Zetor Proxima HS120. Die had toen vooral een facelift ondergaan, met een nieuwe neus en nieuw cabinedak. Ook waren er diverse updates, maar in essentie bleek het onderhuids dezelfde trekker. Maar straks dus met een volledig nieuwe motor.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Meer trekkers verkocht in Frankrijk in 2022

Afgelopen jaar zijn in Frankrijk 25.071 nieuwe trekkers geregistreerd. Dat is 2,2% meer dan in 2021.
Afbeelding artikel

Steiger Heritage Club opgericht

Voor de tienduizenden liefhebbers van Steiger-kniktrekkers met vierwielaandrijving wereldwijd, is de Steiger Heritage Club opgericht.
Beheer
WP Admin