Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-motor voor de Zetor Proxima

De Proxima, een van de best verkochte modellen van Zetor, krijgt later dit jaar een Fase V Deutz-motor.

Zetor toont deze week op de Agrotech-beurs in het Poolse Kielce de Zetor Proxima met een nieuwe viercilinder Deutz-motor.

De Deutz voorziet vanaf het eind van dit jaar de Proxima’s van (afhankelijk van het model) 97 tot 125 paardekrachten en voldoet aan de Fase V-emissienormen. De motor werkt met SCR-technologie, een katalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). Je moet dus ook AdBlue tanken. Tot nog toe monteerde Zetor motoren van eigen fabricaat.

Best verkocht

De Proxima kwam in 2004 op de markt. Daar zijn er inmiddels zo’n 36.000 van gemaakt. Dat maakt de Proxima tot een van Zetors best verkochte trekkers.

Voorjaar 2020 maakte TREKKER een proefrit met de vernieuwde Zetor Proxima HS120. Die had toen vooral een facelift ondergaan, met een nieuwe neus en nieuw cabinedak. Ook waren er diverse updates, maar in essentie bleek het onderhuids dezelfde trekker. Maar straks dus met een volledig nieuwe motor.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Eigen zestraps troef in nieuwe McCormick X6

McCormick introduceert een nieuwe X6-serie in de klasse van 125 tot 145 pk. De trekker valt op door luxe en mogelijkheden,...
Afbeelding artikel

Grotere motor in Case IH Luxxum-serie

Case IH rust de Luxxum-serie (101-117 pk) voortaan uit met een 3,6 liter FPT-motor.
Afbeelding artikel

Veehouder rijdt met zijn trekker naar de Noordkaap

Veehouder Paul Fontaine vertrekt vrijdag 17 juni met een Ford 5640 naar de Noordkaap in Noorwegen voor een goed doel.
Beheer
WP Admin