Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-motor voor de Zetor Proxima

De Proxima, een van de best verkochte modellen van Zetor, krijgt later dit jaar een Fase V Deutz-motor.

Zetor toont deze week op de Agrotech-beurs in het Poolse Kielce de Zetor Proxima met een nieuwe viercilinder Deutz-motor.

De Deutz voorziet vanaf het eind van dit jaar de Proxima’s van (afhankelijk van het model) 97 tot 125 paardekrachten en voldoet aan de Fase V-emissienormen. De motor werkt met SCR-technologie, een katalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). Je moet dus ook AdBlue tanken. Tot nog toe monteerde Zetor motoren van eigen fabricaat.

Best verkocht

De Proxima kwam in 2004 op de markt. Daar zijn er inmiddels zo’n 36.000 van gemaakt. Dat maakt de Proxima tot een van Zetors best verkochte trekkers.

Voorjaar 2020 maakte TREKKER een proefrit met de vernieuwde Zetor Proxima HS120. Die had toen vooral een facelift ondergaan, met een nieuwe neus en nieuw cabinedak. Ook waren er diverse updates, maar in essentie bleek het onderhuids dezelfde trekker. Maar straks dus met een volledig nieuwe motor.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland T6.180 op methaan snel leverbaar

Het heeft even geduurd, maar op dit moment produceert New Holland zijn eerste 175 pk sterke T6.180 methaangastrekkers. De Duitse New-Tec...
Afbeelding artikel

Kubota introduceert M6-001 Utility

De M6-141 Utility is met 141 pk de zwaarste trekker uit de M6-6001 serie. Vergeleken met de voorgangers is de Fase...
Afbeelding artikel

Oude testen herleven in TREKKER

TREKKER tikt inmiddels een leeftijd van 33 jaar aan. In deze 33 jaar werden gigantisch veel trekkers en machines getest. Op...
Beheer
WP Admin