fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Stoll vernieuwt voorladers

De Next Generation ProfiLine-voorladers van Stoll zijn zwaarder uitgevoerd dan hun voorgangers. - Foto: Stoll

Stoll houdt het concept van zijn voorladers gelijk, maar de Next Generation ProfiLine is zwaarder gebouwd. Ook zijn er nu modellen met een grotere hefhoogte en groter hefvermogen.

De serie kent laadarmen in zes verschillende hefhoogtes. De kleinste haalt 3,60 meter hefhoogte en de grootste gaat tot 4,80 meter.

Binnen een bepaalde range zijn er ook meerdere modellen, onder andere met verschil in hefvermogen. Aan de grond gemeten heeft het zwaarste model, FZ48-42 nu een hefvermogen van 4.150 kilo en op 4,80 meter boven de grond nog 2.790 kilo.

Met de komst van de nieuwe serie komt de oude volledig te vervallen. De eerste exemplaren van de Next Generation zijn in Nederland al bij klanten afgeleverd.

Bestaande aanbouwdelen

De nieuwe laadarmen passen aan de aanbouwdelen aan de trekkerzijde van de eerdere serie voorladers. Een gebruiker van de eerdere serie zou dus kunnen volstaan met de aanschaf van uitsluitend een laadarm van een nieuwe serie.

Stoll heeft aanbouwdelen voor vrijwel alle merken trekkers. Voor Deutz-Fahr en New Holland levert de fabrikant voorladers die beide merken onder eigen naam en kleurstelling op de markt brengen.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

VIDEO | Nieuwe lichte Duport-spaakwielbemester rijdt eerste rondjes

De nieuwe lichte Duport-spaakwielbemester PTW 3000 Liquiliser rijdt voor het eerst rondjes op Nederlandse bodem.
Beheer
WP Admin