Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger verfijnt voorwand van Europrofi Combiline

Voortaan zijn de wagens voorzien van een veerbelaste klep op het kopschot, wat helpt om het vermoezen van gras te voorkomen. Foto's: Pöttinger.

Oostenrijkse fabrikant Pöttinger verfijnt de voorwand van de Europrofi Combiline-opraapwagens met een extra sensor. Volgens de machinebouwer vult de wagen op deze manier egaler.

De Europrofi Combiline-opraapwagens van machinefabrikant Pöttinger zijn voortaan voorzien van een veerbelaste klep in het kopschot met daarin een sensor. Het doel daarvan, is om met behulp van automatiek het vermoezen van gras te voorkomen. De wagens waren al voorzien van een krachtmeetpen op de rotor, die gekoppeld is aan de aandrijving van de bodemketting.

De nieuwe veerbelaste klep in de vorm van een laadautomaat boven in het kopschot van de wagen zou nu beter samenwerken met de meetpen op de rotor. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is. Pöttinger zegt dat het nu eenvoudiger is om de touwen boven in de wagen los te maken.

De extra sensor zit in het kopschot. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is.

De extra sensor zit in het kopschot. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Afbeelding artikel

Primeur: Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 aan het werk in Nederland

TREKKER zag als eerste de nieuwe bandhark van Pöttinger aan het werk, de Mergento VT 9220. Een impressie.
Beheer
WP Admin