Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger verfijnt voorwand van Europrofi Combiline

Voortaan zijn de wagens voorzien van een veerbelaste klep op het kopschot, wat helpt om het vermoezen van gras te voorkomen. Foto's: Pöttinger.

Oostenrijkse fabrikant Pöttinger verfijnt de voorwand van de Europrofi Combiline-opraapwagens met een extra sensor. Volgens de machinebouwer vult de wagen op deze manier egaler.

De Europrofi Combiline-opraapwagens van machinefabrikant Pöttinger zijn voortaan voorzien van een veerbelaste klep in het kopschot met daarin een sensor. Het doel daarvan, is om met behulp van automatiek het vermoezen van gras te voorkomen. De wagens waren al voorzien van een krachtmeetpen op de rotor, die gekoppeld is aan de aandrijving van de bodemketting.

De nieuwe veerbelaste klep in de vorm van een laadautomaat boven in het kopschot van de wagen zou nu beter samenwerken met de meetpen op de rotor. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is. Pöttinger zegt dat het nu eenvoudiger is om de touwen boven in de wagen los te maken.

De extra sensor zit in het kopschot. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is.

De extra sensor zit in het kopschot. Daarnaast kan het kopschot hydraulisch wegklappen waardoor de wagen beter als silagewagen inzetbaar is.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ploeg Pöttinger Servo 45S Plus bewijst zich in de praktijk

Heeft de Pottinger Servo 45S Plus zijn beloftes waargemaakt? Gebruikte ploeg kopen? Lees de tips.
Afbeelding artikel

Pöttinger komt met getrokken Aerosem-zaaimachine

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger brengt een getrokken uitvoering van de Aerosem-pneumatische zaaimachine met rotorkopeg op de markt. Het gaat om een...
Afbeelding artikel

Pöttinger geeft Impress-pers updates en facelift

Oostenrijke machinefabrikant Pöttinger geeft de Impress-balenpersen een update. De machines hebben een nieuw uiterlijk, hogere persdruk, nieuwe bindeenheid en een vernieuwde...
Beheer
WP Admin