Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt kondigt komst van kleinere verreiker aan

De nieuwe Fendt T740 tilt maximaal 4 ton en maximaal 7,7 meter hoog. Foto's: Fendt.

Machinefabrikant Fendt kondigt de komst van een nieuw model verreiker aan. De zogenoemde T740 zou de tweede Fendt-verreiker zijn. De machine tilt tot 7,7 meter hoog tilt en maximaal 4 ton.

Duitse machinebouwer Fendt breidt het aanbod verreikers uit met een tweede type: T740. Dit is een kleiner model dan de T955 die de fabrikant inkoopt bij Sennebogen en op de Agritechnica in 2019 presenteerde. Net als die eerste Fendt-verreiker is deze nieuwe voorzien van een verende liftcabine; de cabine kun je hydraulisch zo’n twee meter de lucht in heffen om ín bijvoorbeeld een kipper te kijken. Met de cabine in z’n lage positie is de verreiker 248 cm hoog, en als de cabine in de lucht torent is de machine 440 centimeter hoog.

Lees verder onder de foto

Net als de in 2019 geïntroduceerde Fendt T955-verreiker, is het kleinere model voorzien van een liftcabine.

Net als de in 2019 geïntroduceerde Fendt T955-verreiker, is het kleinere model voorzien van een liftcabine.

Weegt 9,4 ton

De Fendt T740 tilt maximaal 4 ton en maximaal 7,7 meter hoog. De giek schuift tot 3,7 meter uit. De verreiker is voorzien van 3,8 liter grote viercilinder motor die maximaal 136 pk levert, en rijdt (optioneel) maximaal 40 km/u. Er is een variabele hydrauliekpomp die 170 l/min verpompt. De verreiker weegt 9,4 ton en de maximale bandenmaat is 500/70 R24. De nieuwe verreiker staat in de prijslijst voor €153.260 in een kale uitvoering. Op andere banden (500/70 R24), en met een weegsysteem, derde hydraulische functie, giekvering, aanhangerrem, automatisch smeersysteem, airco, ledverlichtingpakket en camerapakket, 40 km/u-uitvoering, is de brutoprijs €197.166.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Claas werkt aan nieuwe Xerion

Machinefabrikant Claas werkt vermoedelijk aan een nieuwe Xerion-trekkerserie. Dat blijkt uit foto’s die circuleren op het internet waarop een prototype te...
Afbeelding artikel

Lemken en Krone tonen autonoom voertuig

Een werktuig die autonoom en 24 uur per dag kan werken. Dat is het doel van het project Combined Power wat...
Afbeelding artikel

Zelf Claas-machines samenstellen en prijzen checken

Met een smartphone of tablet kan de gebruiker met de Claas-productconfigurator een trekker of landbouwmachine samenstellen.
Beheer
WP Admin